Снимка БГНЕС, архив

Край на заложническата криза в Благоевградско.

След близо 3 часа преговори мъжът, взел за заложници трима души и прострелял човек, се е предал на полицията. Пострадалият е транспортиран към болницата в Сандански. По първоначална информация състоянието му не е тежко, съобщиха от МВР.

Искам да успокоя българската общественост, че преди минути приключихме успешно заложническата криза, която преди това беше съпътствана с опит за убийство на мъж на 70 години. Извършителят е задържан и неутрализиран. Това заяви гл. комисар Живко Коцев, главен секретар на МВР на извънреден брифинг.

"Той е криминално проявен, лежал е в психиатрия и е много опасен. Сам е подал сигнал до МВР и, докато говори по телефона, е стрелял по 70-годишен мъж. Неутрализиран е благодарение на дълги и интензивни преговори с наши служители. Заложниците са в добро състояние, живи и здрави", каза главният секретар на МВР Живко Коцев, който бе на място в с. Вълково.

"Бил е въоръжен с револвер и пистолет, които са незаконни и сега ще проверяваме как се е сдобил с тях. Образувано е досъдебно производство за опит за убийство", допълни Коцев.

Сигналът за въоръжения мъж е постъпил в 17:20 ч. от село Вълково. По информация на NOVA става въпрос за семейна свада. Мъж отишъл в дома на бившата си съпруга, за да изяснят отношенията си. Впоследствие прострелва баща ѝ в рамото и взима нея и майка ѝ за заложници. След това за заложник е бил взет и съсед.

"Има стрелба и заложници. Мястото е отцепено. Мъжът е дошъл да отвлече приятелката си и стрелял по баща ѝ", каза Антон Хаджийски, кмет на с. Вълково.

Мъжът предаваше екшъна на живо във Facebook. В профила се вижда, че той предварително е предупредил за намеренията си, пише Нова.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase