Снимка: Istock

Продукти:

  • 700 г филе от треска
  • 80 г настърган пармезан
  • 100 г галета от пресен хляб
  • 1 връзка наситнен магданоз
  • прясна мащерка на вкус
  • 2 средно големи яйца
  • 1 стрита скилидка чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • брашно за овалване
  • олио за пържене

Приготвяне:

Сложете в кухненски робот хляба и го смелете добре. След това го прехвърлете в дълбока купа. В същия уред сложете рибните филета, които трябва да са добре почистени от костици. Когато ги смелите може да ги добавите към хлебните трохи. Към тях се слагат подправките и яйцата, и всичко се разбърква много добре.

От получената смес се оформят топчета с размера на орех, които се овалват в брашно и след това се изпържват в нагорещено олио до златистокафяво. След това се изваждат от мазнината и се слагат в чиния върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Рибните хапки може да изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 минути, но е важно на всеки 10-15 минути да ги завъртате, ако е необходимо.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase