IStockphoto

 Лято? Да, следващият сезон би трябвало да е точно лятото, но времето навън ни кара да си мислим, че сме се запътили към зимата. Нетрадиционните за май метеорологични условия насочват емоциите ни по-скоро към есенно/зимния период, а не към пролетно/летния, в който всъщност се намираме. Въпреки мрачното, дъжовно и дори леко студено време, ние сме решени да посрещнем лятото подобаващо и затова трябва да се подготвим от рано. 

Модата носи много лица. И когато говорим за ежедневна мода, към която много от нас се присъединяват, наистина има две основни идеологии или субкултури, които управляват навиците за обличане. Тези две различни, и привидно противоположни, модни системи са както следва - едната следва тенденциите, а другата е устойчивата, която се гордее с неподвлаността на времето и никога не прекалява със залитането по временни стилове. 
 
Въпркеки че е забавно и разнообразяващо да се изпробват нови тенденции, покани в социалните мрежи, има нещо удовлетворяващо и успокояващо в изграждането на устойчив гардероб, базиращ се на класически дрехи, неподвластни на времето. 
 
Навлизайки в лятото, винаги е лесно да бъдем повлечени от най-новата тенденция, но тази опция не винаги изглежда реалистина за бюджета на всеки. Ако вместо това искате да добавите към летния си стил по по-внимателен начин, който е по-малко вероятно да ви даде излишък от дрехи, тогава възприемането на манталитета за капсулен гардероб е вашето решение. 
 
Лятна мода - няколко задължителни неща в гардероба: 
 
1. Дънкови шорти
 
Когато си помислим за лятото, моментално се сещаме за дънковите шорти. Напълно вярваме, че денимът ще бъде основна част от ежедневната мода още дълго време и същото важи за по-късите стилове през по-топлите месеци. Въпреки че силуетите, дизайнът и дължините може да се променят, основен чифт, който се отличава с по-светъл цвят и дължина, която не е твърде къса, нито твърде дълга, почти несъмнено ще надделее над променящите се с времето тенденции.
 
2. Бял потник
 
Звучи ли ви твърде банално? Добре! Така и трябва. Лесно е да напълните пазарската си количска със скъпи и модни артикули, но фактът е, че понякога най-доброто решение за пазаруване, което може да вземете, е толкова елементарно, че дори не подозирате за него. Белите потници са едновременно олицетворение на вечността и дефиниция за универсалност. Комбинирайте ги с къси панталони, поа, дънки, блейзър или жилетка. Ограниченията тук липсват.
 

Лято 2023 - дрехите на една кука пак са на мода

Каубойски ботуши – перфектни за пролетта и лятото

Бански 2023 – какви модели ще носим това лято?

3. Ленени панталони
 
За някои от нас по-топлите месеци се равняват на ежедневни битки с жегата и прегряването на тялото, особено ако трябва да сме по-официални за офиса или работна среща. Тук на преден план излизат ленените панталони. Те не само са класически за лятото, но са леки и много удобни.
 
Още за тенденцията за лято 2023 и други модни съвети ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase