Снимка: Istock

Продукти:

  • 6-7 големи картофа
  • 6-8 малки пилешки бутчета
  • 2 супени лъжици червен сладък пипер, може и пушен
  • 2 супени лъжици сушен риган
  • сол и черен пипер на вкус
  • 6 скилидки чесън
  • 1 глава жълт лук
  • 50 г маслини Каламата без костилки
  • 50 г зелени маслини без костилки
  • 5-6 с.л. зехтин

Приготвяне:
В купичка комбинирайте подправките. В подходяща тава за печене сложете обелените и нарязани картофи, маслините, нарязаните лук и чесън. Поръсете със зехтин и половината количество микс подправки и разбъркайте. С останалата част от микса овкусете бутчетата, които добавете в тавата при останалите съставки. Поръсете с малко зехтин и поставете на тавата алуминиево фолио за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 60 минути или докато пилето и картофите се сготвят. Накрая отстранете внимателно фолиото и запечете за още няколко минути, за да хванат картофите и месото златиста коричка.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase