IStockphoto

Магията на добрия аксесоар за коса е, че той може да вдигне нивото на всяка прическа, независимо дали е любимата ви визия, или опитвате нещо ново за специален повод. Едно семпло добавяне на цвят или блясък може да изведе въшния ви вид на съвсем ново ниво, което да промени излъчването ви и да накара хората да се впечатлят още повече. 

Основният въпрос обаче е как да изберем правилният аксесоар за коса? На пазара има безброй цветове, материи и украси, които категорията може да предложи. Именно затова понякога ни е доста трудно да се спрем на точно определен и харчим парите си за неща, които никога не бихме сложили. Затова е важно да знаем какви тенденции ще властват всяка година, за да сме добре подготвени и да минимизираме грешките при пазаруване. 
 
През 2023 година носталгията по 90-те се завръща, украсените аксесоари за коса - също, както и няколко нови тенденции, които си струва да се опитат. Ако ги следвате, хем ще имате прекрасна прическа, хем ще държите косата си оформена и далеч от очите. 
 
Аксесоари за коса - тенденциите за 2023 година

1. Украшения със скъпоценни камъни
 
Виждали сме декорации и кристали в косите на модели, инфлуенсъри и любими известни личности. Според фризьора Андрю Фицсимънс, с добавянето на бижута към прическата вие съчетавате елегантност и модно изявление, което определено ще придаде стил на цялата ви визия. 
 
Има безброй начини да добавите блясък към косата си. От една страна, може да я оформите както желаете, след което да прибавите бижута към нея. Фицсимънс обича да ги поставя на разстояние около 5 сантиметра равномерно по косата. Също така може да си направите сами украшението, като се запасите с перли и скъпоценни камъни от магазините за мъниста. След това, използвайки лепило за коса, може да ги поставите върху кичурите си. За да премахнете както лепилото, така и бижутата, използвайте масло за коса и гребен с фини зъби. 

Грижа за косата през пролетта – шест неща, които да знаете

Къдрици: Как да ги направим по-дълготрайни?

Нова прическа за пролетта – изпробвайте кок във формата на роза

2. Големи шноли
 
Да живеят 90-те. Един от най-обичаните аксесоари за коса - големите шноли - изглежда няма да бъде забравен. Той е страхотен, защото ви позволява да ноасите косата си по много различни начини и пасва на всеки тип, което го прави универсален аксесоар. 
 
Още за актуалните аксесоари и други тенденции за пролетта ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase