Снимка: Istock

Продукти:

  • 2 чаши брашно
  • 1 супена лъжица бакпулвер
  • ¾ чаена лъжица сол
  • ½ чаша студено масло на кубчета
  • ¾ чаша мътеница
  • 2 супени лъжици мед

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тава за печене с хартия. Пресейте брашното, бакпулвера и солта в купа. Добавете маслото на кубчета и размесете с ръце, докато се получат груби едри трохи.

В отделна купа разбъркайте меда и мътеницата. Добавете ги към сухите съставки и омесете добре, докато се получи маслено средно твърдо тесто. Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и разточете с дебелина около 1 см. Прегънете тестото наполовина, след това на още една и отново омесете и разточете.

Нарежете тестото с помощта на формичка или чаша в кръгла форма. Подредете бисквитите в тавата за печене. Печете в загрята фурна за 15-20 минути или до златисто. По желание може да поръсите с малко кристална захар преди печенето, за да хванат златен захарен загар.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase