Снимка: Istock

Продукти:

  • 1/2 кг агнешки котлети
  • За соса/глазурата:
  • 100 мл соев сос
  • 1 чаена лъжичка мед
  • 1/2 чаена лъжичка пипер – може да е лют на люспи или черен смлян
  • зехтин
  • масло
  • 1-2 скилидки чесън

Приготвяне:

Месото се начуква леко и се овкусява от двете страни със зехтин. В тиган разтопете бучка масло и сложете котлетите заедно с 1-2 стръка пресен розмарин и 1-2 цели скилидки чесън. Запечете месото от двете страни (около 5 минути за всяка). След това го отделете в чиния. В купа комбинирайте съставките за глазирането и ги сложете в тигана, където е било месото (без да измивате тигана). Когато сосът започне леко да се сгъстява може да върнете котлетите в него. Гответе още няколко минути и сервирайте котлетите с гарнитура по ваше желание.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase