IStockphoto

Някога считани за вечна част от кутията с бижута на всяка баба, перлите имат дълга и богата история като символ на богатство, благородство и дори кралско величие. Може би най-известната дама, носеща перли в съвременната епоха, е кралица Елизабет II, което донякъде обяснява и монархическото потекло на бижуто.

Покойният монарх на Великобритания обаче беше само една от множеството британски кралски особи, които показват афинитет към перлите. Кралица Виктория дори започна семейна традиция да подарява по една перла на своите дъщери и внуци всяка година за рождения им ден, така че в крайна сметка те се сдобиват с пълен низ.

Днес обикновените нанизи от перли и класическите капковидни обеци остават вечни, но много дизайнери на фини бижута също експериментират с перлени творения, които изглеждат дръзко модерни и са пропити с емоции. От нарязани камъни и такива, поставени до шипове, до стилове за уши и съвременни колиета, има множество начини да носите перли тази пролет.

Пет елегантни начина да носите перли

1. По ушите

Вместо традиционна обеца, купчина единични обеци – кръгли и капковидни – създават доста свеж външен вид. Поиграйте си с размера, цвета и мащаба на перлите, за да създадете свой уникален стил. Може да се разграничите от класическите бели и розови нюанси, като се насочите към нещо по-ярко и матово, за да пасне идеално на пролетните тенденции.

2. Колие

Колието е едно от бижутата, на които рядко се обръща внимание, но всъщност прави огромна разлика във визията. Много често го слагаме само за специални поводи, оставяйки врата си „гол“ във всеки един друг момент. Това обаче е огромна грешка, която може да се поправи с добавянето на красиви перли към визията.

Традиционното перлено колие тази пролет обаче се нуждае от добавен ефект, така че го съчетайте с множество златни верижки, за да създадете еклектична и съвременна комбинация. Не се страхувайте да добавите и още талисмани или перли. Всичко зависи от вас и вашата визия.

Козметика с перли – какви са предимствата ѝ за кожата?

 

Защо кралица Елизабет II винаги носи перли?

 

Beauty вдъхновение: Колиетата с перли се завръщат

3. Надничане от яка

Омръзнало ни е да виждаме перлени колиета, носени с дължина до ключицата, с обло деколте, така че помислете дали да не носите обикновено колие с перлени акценти, което да наднича изпод риза с яка тази пролет. 

Още перлени аксесоари за пролетта и други съвети и теденциии за новия сезон ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase