Снимка: Istock

Продукти:

  • 120 г колбас по избор, ситно нарязан
  • 2 чаши брашно
  • 1 и ¾ чаени лъжици бакпулвер
  • ¼ чаена лъжица сода
  • 1 и ¼ чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица прясна мащерка, нарязана
  • ¼ чаена лъжица червен пипер
  • 6 супени лъжици студено масло на кубчета
  • 85 г сирене грюер, настъргано (или пармезан)
  • 1 и ¼ чаши мътеница

Приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Постелете хартия за печене в тава. В голяма купа пресейте брашното, содата, бакпулвера, солта, добавете мащерката и пипера. Разбъркайте. Добавете маслото и с ръце размачкайте, докато се получат трохи. Добавете колбаса и настърганото сирене.

Добавете мътеницата. Омесете меко тесто. С помощта на лъжица разпределете едрите бисквити върху хартията в тавата. Печете в загрята фурна за около 25 минути. Оставете да изстинат върху решетка поне 10 минути, преди да сервирате.

Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase