IStockphoto

Забравете в какво са се опитали да ви убедят уроците в Pinterest и YouTube, защото намирането на лесен маникюр, който да пресъздадете у дома, всъщност не е толкова лесно. Лакирането на перфектен нокът без да оцапате кожичките си с лак или пък създаването на идеален дизайн, видян в интернет, със сигурност е борба, която всяка една дама е преживявала в живота си. 

Нещата се влошават още повече, когато свикнем да използваме услугите на маникюрист, но по една или друга причина нямаме време да отидем до салона. Именно тогава ни се налага не само да свалим стария лак сами, но и да прикрием несъвършенствата, останали от този процес. Тогава на помощ идват лаковете у дома, но треперенето на ръката, липсата на достатъчно светлина, пространство и всякакви други удобства, които ги има в салона, могат да ни изкарат извън нерви.
 
Създаването на маникюр у дома може да изглежда почти невъзможно, но за щастие има няколко дизайна, които почти всеки от нас може да пресъздаде с точност и перфектност без дори да има и един ден професионално обучение. Представяме ви няколко лесни идеи, които са красиви, но не изискват толкова много нерви и няма да ви се налага да търсите професионалист.

Ето какво може да опитате у дома:
 
Случайни рисунки
 
Мечтателните рисунки, които сте правили в училище по тетрадките си, всъщност могат да послужат като вдъхновение за маникюра у дома. За да пресъздадете този дизайн, направен от Кейт Бонар, трябва да намерите силно пигментиран цвят, за да сте сигурни, че ще изпъкне. Също така е необходимо да се запасите с четка с фин връх, с която да нарисувате рисунките върху всеки нокът. И накрая, Бонар съветва да проверите дали маникюрът е на 100% сух, преди да сложите топ лак.

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от RESHMA (@n_a_i_l_it)

 
Интересни завъртулки
 
Вероятно сте виждали абстрактни завихрени нокти в социалните мрежи, но не се притеснявайте, защото те не са толкова трудни за създаване. Маникюристката Решма Балакаран доказва, че всъщност дизайнът може съвсем спокойно да се направи и у дома, като ви трябват няколко важни инструмента и малко въображение.
 
Още идеи за пролетния ви маникюр ще откриете в материала на Tialoto.bg 
 
Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase