Снимка: Automedia.bg

Календарът вече казва "Октомври" и колкото и да ни е мъчно за лятото, колкото и кратко да ни се стори тази година, трябва да се подготвим за есента и зимата. Което означава да подготвим и автомобила си. Ето 11 неща, които е най-добре (и най-лесно) да направим, още преди времето да се е развалило трайно.

Проверете акумулатора

Спомнете си откога ви служи - като цяло повечето акумулатори "живеят" по 4-5 години. Някои от по-скъпите, изработени по технологията TPPL, спокойно могат да изкарат и 10. А ако има утечки или акумулаторът е по-слаб, отколкото изисква автомобилът, животът му може да е и едва година.

Ако прецените, че вашият акумулатор е към края на живота си, по-добре го подменете преди първите студове. И внимавайте - на пазара има много изненадващо изгодни предложения, уж с чудесни показатели. Обикновено много ниската цена значи, че производителят е икономисал от оловните пластини. Капацитетът на такъв акумулатор реално е доста под обещания, а плътността на тока, напротив, е по-висока от зададената по книжка. Такъв акумулатор няма да изтрае дълго в студеното време.

Останалите стъпки вижте в галерията на Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase