Pixabay

В забързания делник преди няколко седмици нямахме време да си сготвим у дома, камо ли да се поглезим с някой сладкиш, опечен собственоръчно. Магазините бяха на една ръка разстояние, а поръчването на храна нещо съвсем нормално. Ето че това се промени.

 
Сега, когато много хора работят от вкъщи, внимават за личната хигиена и дезинфекцията, проверяват повече продуктите, които купуват от магазина. И вместо пакетирани кроасани и шоколади, могат да изпробват заръките от тефтера на баба.
 
Днес ще ви представим една изпитана рецепта – за кекс с карамелизирани банани, който със сигурност сте яли поне един път, приготвен у дома. Той става страхотен и с други плодове – ябълки, кайсии, круши (в зависимост от сезона).
 
Ето какви продукти са ви необходими:
 
– 240 г брашно;
– 4 яйца;
– 270 г захар;
– 3 банана;
– 2 ч. л. бакпулвер;
– 90 г царевично нишесте или 2-3 лъжици грис;
– 200 мл прясно мляко;
– щипка сол.
 
Изберете подходяща тава за кекса и я сложете на котлона. Изсипете 170 г от захарта и я карамелизирайте, като наблюдавате да не изгори, защото ще горчи.
 
Взимате бананите и ги разрязвате на парчета по дължина. В зависимост от вместимостта на съда, може да ви се наложи да добавите още един. Накрая ги подреждате на дъното.
 
Още от рецептата четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase