Снимка: iStock

Продукти:

1 стрък пресен розмарин
200 г пълнозърнесто брашно
275 г пшеничено брашно
300 мл прясно мляко
1 чаена лъжица сода за хляб
1 щипка сол
6 супени лъжици мед
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Оберете листенцата розмарин от стъблото.
 
В голяма купа смесете пълнозърнестото брашно с листенцата. Пресейте пшениченото брашно със содата и солта. Добавете ги към другото брашно. Прибавете млякото и меда. Омесете много добре, докато се получи меко тесто.
 
Поръсете с брашно повърхност за месене и омесете с ръце тестото върху нея. Оформете го в кръгла форма. С нож направете два кръстосани прореза отгоре на тестото. Оставете го да втаса за 30-40 минути. Печете в загрята фурна до златистокафяво или около 45-50 минути.
 
След като го извадите от фурната го покрийте с памучна кърпа за 10-15 минути, за да омекне.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase