Снимка: iStock

Продукти:

2 супени лъжици масло
225 г крема сирене
½ чаша настъргана гауда
¼ чаша майонеза
¼ чаша пилешки бульон
2 супени лъжици готов дресинг по избор
2 чаши накъсани броколи
1 и ¾ чаша сварено пилешко без кожа
½ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер
1 и ½ чаши настърган чедър

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете маслото в тиган. В него разбъркайте крема сиренето, гаудата, майонезата, бульона и дресинга. Намалете котлона и оставете да къкри, като разбърквате постоянно, докато всички съставки се смесят – не повече от 5-6 минути. Добавете броколите, накъсаното пилешко, солта и пипера. Разбъркайте. Прехвърлете всичко в йенска или порцеланова тава за печене с капак. Покрийте с чедъра и печете за около 20-25 минути.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase