IStockphoto

Сухата кожа е често срещан проблем през зимата. Въпреки че голяма част от тялото е покрита с дрехи, много хора продължават да премахват нежеланото окосмяване. Повечето използват най-простия и бърз начин за това – чрез бръснене. Независимо дали така или чрез коламаска или епилатор, кожата лесно се изсушава и люспи на места.

 
Образуването на лишеи, натрупването на прекалено много мъртви клетки и раздразнението на деликатната кожа налага взимането на някои мерки. Ако вие не полагате особени грижи за нея през този сезон, трябва да следвате тези стъпки:
 
Редовно ексфолиране
 
Много хора търсят начини за ексфолиране на мъртвата кожа в края на лятото, когато тя се бели и е твърде суха. След това като че ли забравят да ползват лосион за тяло и четки/гъби за премахване на мъртвата кожа.
 
С годините кожата губи своя блясък и здравината си. Ето защо е добре да бъде ексфолирана и то преди бръснене. По този начин ще предотвратите и наранявания и раздразнение на кожата.
 
Първо душ, после бръснене
 
Грешка е, ако отидете в банята и започнете да се бръснете веднага. Дори и да покриете окосмяването на краката ви с пяна, кожата е по-суха, а космите – по-твърди.
 
Ако си вземете 15-минутен душ, вие ще внесете малко влага в клетките и ще улесните премахването на космите след това. По този начин рискът кожата ви да се изсуши и раздразни е много по-малък.
 
Какво още да промените при бръсненето, за да нямате суха кожа четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase