Снимка: iStock

 Продукти:

4 супени лъжици лук, нарязан
400 г варен нахут, отцеден
4 супени лъжици магданоз, ситно нарязан
3 скилидки чесън, пресован
1 чаена лъжица кимион
¼ чаена лъжица кориандър
¼ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица сода
1 супена лъжица брашно
1 яйце, разбито
2 чаени лъжици зехтин
 
Приготвяне:
 
Нарежете лука на ситно. Увийте го в плик и изстискайте колкото се може повече сок от него. Оставете настрана. В блендер или кухненски робот поставете заедно нахута, магданоза, чесъна, кимиона, кориандъра, солта и содата. Разбийте добре, докато се получи пюре. Смесете получената смес с брашното и яйцето. Разбъркайте.
 
С ръце оформете фалафели и ги оставете да си починат 15 минути.
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Междувременно загрейте зехтина в тиган на средна температура. Запечатайте фалафелите в нагорещената мазнина за 3 минути от всяка страна. Прехвърлете ги в подготвената тава за печене. Печете до кафяво или за около 10-15 минути.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase