Снимка: istock

Продукти:

1 пуйка заедно с дреболиите
1 кисела зелка
3/4 чаена чаша ориз
червен пипер
3 супени лъжици мас
 
Приготвяне:
 
Пуйката се измива и се слага в тенджера с леко подсолена вода. Ври около един час. Зелето се нарязва на ситно, поставя се в тава, прибавя се маста, залива се с 3/4 от бульона, в който е вряла пуйката. Птицата се слага в зелето и се пече в умерена фурна. Постепенно се обръща, за да се зачерви от всички страни.
 
В останалия бульон се прибавят предварително сварените дреболии, нарязани на ситно, и оризът. След като оризът се свари, се сваля от огъня, покрива се с капак или кърпа и престоява така 10 минути. При поднасянето се поръсва с черен пипер. Сервира се парче от пуйката с гарнитура от зеле и ориз.

Още празнични рецепти можете да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase