IStockphoto

Дойде и това време от годината. Декември навлезе с пълна сила в домовете ни, което означава само едно – започваме да броим дните до Коледа. Един от най-красивите и обичани празници по цял свят е съвсем близо и празничното настроение се усеща във всеки около нас.

Освен обаче с подаръците под елхата, Коледа идва и с доста хранителни изкушения, които могат да развалят хубавата ни фигура, която сме градили през годината. Питката на Бъдни вечер, тиквеникът, лакомствата в коледните чорапчета и какво ли още не, ни очакват всяка година, а ние трудно можем да им устоим.
 
Много лесно заменяме плодовете с курабийки, а това не се отразява добре на организма ни. Според проучване, направено в САЩ, Германия и Япония, най-много килограми се натрупват точно по празниците. В Америка, този процес продължава от Деня на благодарността до Нова година.
 
Учените съветват да се наслаждавате на почивката си и да си угодите, но това не означава да прекалявате със забранените неща. Според тях, теглото, което се натрупва около Коледа, може да бъде стопено изцяло чак през април.
 
Д-р Насрин Ризви обаче има няколко лесни трика, с които да си помогнете по време на празниците, за да не развалите перфектната си фигура. Според нея, не трябва да пропускате нито едно основно ядене.
 
"Много хора не ядат цял ден преди да отидат на коледно парти, за да не натрупат калории, но това не помага", казва тя пред Henry Ford LiveWell.
 
Тя добавя, че след това хората са толкова гладни, че често преяждат и това се отразява много по-зле на тялото, отколкото гладуването. "Яжте повече леки протеини по време на деня – плодове и зеленчуци. Заложете и на кафявия ориз и киноата, за да се чувствате сити".
 
Още съвети за храненето по Коледа четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase