Снимка: iStock

 Продукти:

500 г сурова наденица
1 пакет тортелини
1 чаша нарязан лук
2 скилидки чесън, пресован или ситно нарязан
5 чаши телешки бульон
1/2 чаша вода
1/2 чаша червено вино
4 домата, обелени и нарязани
1 чаша ситно нарязани моркови
1/2 супена лъжица пресен босилек, нарязан
1/2 чаена лъжица сушен риган
1 консерва доматен сос пасата
1 и 1/2 чаши нарязани тиквички
3 супени лъжици пресен магданоз, нарязан
 
Приготвяне:
 
Изстискайте наденицата от червото. Запържете я в сгорещена мазнина за няколко минути. След това я отцедете върху хартия. В мазнината сотирайте лукаи чесъна. Залейте с бульона, водата, виното, пасатата. Добавете и морковите, босилека, ригана, доматите, наденицата. Оставете да заври. Намалете котлона и покрийте с капак. Нека къкри за 30 минути.
 
Добавете нарязаните тиквички и магданоз. Покрийте и оставете за още 30 минути да ври. Накрая прибавете тортелините и ги оставете да се варят 10 минути. Сервирайте супата поръсена с малко пармезан.

Още вкусни рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase