Снимка: Copart

Когато става дума за коли втора ръка, продавачите се опитват да ги представят във възможно най-добрата светлина - излъскани, с прикрити проблеми.

Особено онези, които са станали част от някакъв инцидент. Но не е изключено и да открием доста причудливи неща в автоморгите.

Тази купчина пепел, метал и прах, която виждате на снимката е Ферари 458 Спайдър - една от най-добрите спорти коли в света. Според информацията за нея, тя е участвала в инцидент, което не е изненада предвид вида й, и е изгоряла напълно.

Ако оставим факта, че това е Ферари, ако някой не ви каже, че това е кола, ще трябва да намерите правилния ъгъл, за да откриете къде точно е двигателят или спирачните дискове на превозното средство.

Но макар да изглежда потресаващо, Ферари си е Ферари. Тази купчина пепел, в която няма дори и едно болтче, което да може да се използва отново, се продава. И то не за максимум 10 долара, колкото всеки нормален човек би отредил, а за 275 000 долара!

Колата може да бъде открита на сайта на Copart, в секцията с "препоръчани автомобили". Навярно с чувство за хумор или не от аукционната къща са отбелязали, че ключовете за Ферарито липсват. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase