Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Най-голямото автомобилно събитие за годината - Автосалон София 2019, отваря врати днес. Общо 75 фирми, свързани с автомобилната индустрия, ще покажат своята продукция в "Интер Експо Център", като посетителите ще имат възможност за тест-драйв на 150 автомобила.

Той ще продължи до 20 октомври, като за поредна година домакин е Интер Експо Център на бул. "Цариградско шосе".

За 24-то издание на автосалона са ангажирали 12 хил. квадратни метра. Цялата зала 6 и част от зала 5 е заета от търговци на автоаксесоари, резервни части, гуми, кемпери и други.

За разлика от големите автомобилни изложения, минали до момента, салонът в София успява да привлече всички представени в България марки, с изключение на "Порше".

Тазгодишното изложение в София ще се запомни и с дебюта на доскоро непознати за България марки - италианската DR, испанската Cupra, индийската Mahindra и китайската Ora.

За първи път щанд на автосалона ще има и "Ролс-Ройс", като ще бъде показан първият високопроходим модел на марката - "Кълинан". Както е известно марката не е официално представена в страната, като от миналата година има само официален сервиз.

Още новини за автомобили четете в АutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар