Снимки: Twiiter

Турското министерство на отбраната публикува видео, което показва как турските командоси настъпват срещу кюрдските бойци под прикритието на нощта и започват да стрелят. Те са наречени "герои".

Вчера бе дадено началото на операция "Извор на мир", а артилерията и военновъздушните сили се отправиха към Северна Сирия подлагайки страната на сериозен обстрел.

Още по темата
Хиляди хора бяха принудени да избягат. Ужасени жители били забелязани да напускат градовете си пеша, с кола или с рикши, носейки багажа си.

Турската инвазия не бе добре приета от света. Президентът на САЩ Доналд Тръмп я нарече "лоша идея" и заяви, че "Вашингтон не подкрепя тази атака".

Турското правителство обаче е убедено, че трябва да създаде "безопасна зона", да отблъсне кюрдската милиция далеч от границата си и да позволи репатрирането на близо 2 милиона сирийски бежанци.

По данни на Турското министерство на отбраната, от началото на операцията снощи до днес са ударени 181 цели. Според Кюрдските демократични сили, инвазията е създала огромна паника на територията им, а военните действия са били причина за смъртта на десетки цивилни граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase