Снимка: iStock

Продукти:

6 броя пилешки гърди без кост
1 чаена лъжица чеснова сол
черен пипер на вкус
2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязана
1 малка консерва домати, нарязани
½ чаша оцет балсамико
2 моркова, нарязани
1 чаена лъжица сушен босилек
1 чаена лъжица сушен риган
1 чаена лъжица сушен розмарин
½ чаена лъжица сушена мащерка
 
Приготвяне:
 
Овкусете пилешките гърди от двете страни на месото с черния пипер и чесновата сол. Загрейте мазнината в голям дълбок тиган. Запържете в него месото до златисто или по 3-4 минути от всяка страна. Добавете лука. Пържете, докато лукът покафенее или още 3-4 минути.
 
Добавете в тигана и нарязаните домати, моркови, оцет балсамико. Овкусете с останалите подправки и разбъркайте. Гответе така, докато месото изгуби розовия си цвят изцяло или около 15-20 минути. Сервирайте с гарнитура по избор.

Още рецепти можете да видите в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase