Снимка: iStock

Продукти:

2 стръка целина, нарязани
½ чаша зехтин
1 глава лук, нарязан
1 патладжан, нарязан на кубчета
2 червени чушки, нарязани на тънко
2 бр тиквички, нарязани на кубчета
1 и ¾ чаши доматено пюре пасата
½ чаша оцет
1 супена лъжица захар
10 броя маслини без костилка
2 супени лъжици стафиди
2 супени лъжици кедрови ядки
1 чаена лъжичка каперси
сол и черен пипер на вкус
10 листа пресен босилек, ситно нарязан
100 г царевица от консерва
 
Приготвяне:
 
Кипнете подсолена вода в тенджера. В нея пуснете целината, за да се бланшира и да омекне за 1 минута. Отцедете и веднага потопете в студена вода, за да спрете процеса на готвене. Отново отцедете.
 
Загрейте мазнина в голям тиган на средна температура. В него запържете лука и целината за 5 минути. Добавете патладжана, чушките, тиквичките и гответе, докато омекнат или още 5 минути. Добавете маслините, стафидите, царевицата, кедровите ядки и каперсите. Овкусете със сол и пипер. Разбърквайте в продължение на още 5 минути. Свалете тигана от котлона. Прибавете босилека и разбъркайте. Сервирайте капонатата върху канапе от препечена брускета.

Още рецепти можете да видите в рубриката за готварство на Az-jenata.bg тук
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase