Снимка: iStock

Продукти:

500 г сурова наденица
1 глава лук, нарязан на ситно
1 зелена чушка, нарязана
350 г сос маринара, готов
300 г домати от консерва, белени и нарязани
1 чаена лъжица чеснов прах
1 пакет тортелини
2 чаши настъргана моцарела
 
Приготвяне:
 
Загрейте малко мазнина в голям тиган. Нарежете наденицата на едри късове и я запържете. Добавете лука и зелената чушка. Разбърквайте за 10 минути, докато наденицата се запържи добре. Отцедете мазнината.
 
В тигана с отцедената наденица добавете маринарата и нарязаните домати от консерва. Овкусете с чесновия прах. Оставете сместа да клокне и намалете котлона. Гответе, докато доматите се разпаднат в сос или около 40 минути.
 
Междувременно загрейте фурната на 180 градуса. Кипнете подсолена вода в тенджера. В нея сварете тортелините. Когато изплуват на повърхността са готови или около 8 минути. Отцедете ги.
 
Внимателно подредете всички продукти в тава за печене. Покрийте с настърганата моцарела и печете за около 30 минути или до златисто.
 
Още рецепти можете да видите в рубриката за готварство на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase