Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според общинския съветник от ВМРО в София Карлос Контрера кандидатурата на съпартиецът му Ангел Джамбазки за кмет на столицата е много силна.

Още по темата
"Това, че Джамбазки стана евродепутат, не му отнема правото да се бори за кметския стол. Не е задължително балотажът в София да е между Манолова и Фандъкова. Нашата партия иска сериозна промяна в общинската политика през следващите 4 години. Чух много малко и от двете дами. Няма конкретика в предложенията им", коментира Контрера пред Нова тв.

Той допълни, че ВМРО ще представи програмата си на 28 септември.

На въпроса има ли напрежение между тяхната партия и останалите кандидати Контрера заяви: "Няма да има черна кампания. За 4 години в Общинския съвет съм работил абсолютно коректно и с групата на ГЕРБ, и с г-жа Фандъкова".

Той коментира и случаят с австралиеца Джок Полфрийман, убиецът на студента Андрей Монов, който излезе предсрочно от затвора.

"Това, което направи съдът, а именно предсрочно освобождаване на затворник, е цинично. Не може на базата на едно писмо от неправителствена организация и на становища от свещеник и пастор, да пуснеш човек, който не се е поправил. Полфрийман очевидно не изпитва особена вина. Мястото му не е навън. Няма справедливост", категоричен е Контрера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase