Снимка: iStock

Продукти:

1 пакет паста по избор
250 г бекон
500 г сварени скариди, почистени
2 броя авокадо, обелени, нарязани
1 чаша настърган кашкавал или сирене чедър
1 чаша майонеза
¼ чаша лимонов сок
2 домата (или 2 чушки по избор)
1 чаена лъжичка червен пипер
4 чаши накъсана зелена салата
 
Приготвяне:
 
Кипнете подсолена вода и сварете пастата. Отцедете и охладете. В загрят тиган запържете леко бекона до кафяво. Отцедете от мазнината върху кухненска хартия и го нарежете. В голяма купа подредете листата зелена салата най-отдолу. След това добавете нарязаните домати или чушки, авокадо, сварените скариди, настъргания кашкавал (или чедър по избор), майонезата, лимоновия сок, червения пипер. Сервирайте без да разбърквате.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase