Снимка: iStock

Продукти:

10 чаши нарязани и обелени ябълки
3 супени лъжици пресен лимонов сок
10 чаши вода
4 и ½ чаши захар
1 чаша царевично нишесте
2 супени лъжици канела
1 чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка индийско орехче
 
Приготвяне:
 
В голяма купа смесете ябълките с лимоновия сок и оставете настрана. В тенджера кипнете водата на средна температура. Добавете в нея захарта, нишестето, канелата, солта и индийското орехче. Разбъркайте добре, за да не слепнат. Оставете да ври 2 минути, като разбърквате постоянно. Добавете ябълките във врящата вода. Намалете котлона. Покрийте и оставете да къкри, докато ябълките омекнат добре или около 8 минути. Охладете за 30 минути на стайна температура. След това можете да замразите пълнежа, ако няма да го използвате веднага.
 
Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase