Снимка: БулФото

Да сме наясно - с предупрежденията към мен по-внимателно, без значение откъде идват. Така отговори омбудсманът Мая Манолова на въпрос на 24 часа дали я притеснява заявената позиция на БСП, че без партията тя няма как да спечели кметските избори в София, ако реши да се кандидатира.

Манолова за пореден път не отговори категорично на въпроса ще играе ли за кметския стол в столицата.

"Вижте, ако реша да се кандидатирам, ще го направя и впрягането на цялата пропагандна машина срещу мен, продуцирането на откровени и доста елементарни лъжи, кафяви лъжи, изобщо няма да ме спре. Напротив, само ще ме амбицира", увери тя.

Още по темата

Без да уточнява за кого точно говори и какви са причините за тезата й, Манолова заяви, че явно някой много се страхува от нея.

"Атаките и агресията срещу мен издават паника", обясни тя и добави, че решението й за евентуална кандидатура ще бъде продиктувано само от интересите на гражданите и в резултат на тяхните очаквания.

На въпрос защо продължава да се бави с обявяването на своето решение, омбудсманът беше категорична, че не се бави, а "другите просто бързат".

"Темпото го налагам аз. Предизборната кампания не е започнала. Освен кандидата на "Спаси София" Борис Бонев не съм чула някой друг да се е заявил. Кое налага аз да го правя", пита риторично Манолова.

На въпрос за евентуалната подкрепа, която тя ще получи от политическите партии, тя заяви, че всяка подкрепа е желана, включително "и на Слави Трифонов, и на гражданина Иван Петров".

"Единственат подкпрепа, която не бих приела и публично ще отхвърля, е на партии и личности, които споделят расистки и ксенофобски и антихуманни идеи", изтъкна тя.

Мая Манолова заяви, че е убедена, че може да бъде полезна на гражданите какъвто и пост да заема, защото има "огромно желание, смелост и енергия да продължа така".

На въпрос дали ако все пак не стане кмет, ще играе за лидерския пост на Корнелия Нинова в БСП, Манолова отговори, че тя е омбудсман и дребни сметки не си прави.

"На въпроса за бъдещите ми творчески планове, ще ви отговоря - имам намерение да издам дългосвиреща плоча", завърши омбудсманът Мая Манолова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase