Pixabay

 Качествените парфюми са едно от нещата, от които много мъже и жени се лишават, за да спестят пари. Много често високата цена спира хората и те търсят по-евтин вариант, но той се различава значително от оригинала.

 
Парфюмите на по-ниски цени са със съмнителен състав и свойства. Докато ароматът на оригиналния може да изтрае с часове, този на ментето веднага изветрява. Да не говорим, че може да оставя петна по дрехите или да се разлее в чантата или несесера, където го държите.
 
През последните години пазарът у нас се пренасити от фалшиви парфюми. Не е гаранция, че при закупуването на флакон от 40 лв., взет от специализиран магазин, ще получите качествен продукт. Ясно е, че на улицата няма как да си вземете марков, но и търговците в парфюмериите може да ви пробутат ментета.
 
Ето няколко неща, по които ще различите истинския парфюм от фалшивия:
 
Цена
 
Цената не е определяща на 100%, но определено има значение. Не се връзвайте на промоции от сорта „2 за 50 лв.“ или „2 на цената на един“. Хубавите парфюми струват скъпо и производителят едва ли ще работи без печалба, ако ги пусне доста под себестойността им.
 
Когато видите много евтин парфюм, помислете си защо цената му е толкова ниска. Има случаи, в които някои продукти са с изтекъл срок на годност и умишлено биват намалявани. Други пък просто са некачествени и не бива да ги купувате.
 

Опаковката

 
Когато отидете в нормален магазин, в който се предлагат парфюми, има тестери, с които може да се пръскате, но другите опаковки не са нарушени. Там може да си вземете парфюм, който е в кутия, върху която има целофаново покритие. Това е един от индикаторите, който да ви посочи, че стоката е по-качествена. Разбира се, доста производители на ментета се опитват да направят почти същата кутия, но винаги има някой детайл по нея, който е по-различен.

Още за разликата между истинските парфюми и ментетата, четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase