Снимка: Instagram

Тъмните кръгове и подуването под очите са проблеми, които много мъже и жени срещат през лятото. Те се появяват най-често след прекомерна употреба на алкохол и цигари, заради недоспиване, дехидратация и стрес. Понякога са съпроводени и с бръчки.

Има различни козметични средства, които се използват за освежаване на деликатната кожа в тази част на лицето. Иновативните лепенки, които нашумяха на пазара през последните няколко месеца, са едни от тях. Напоени с колаген, те подобряват еластичността и подхранват околоочния контур.

Защо колагенът е важен за кожата?

Колагенът е протеин, чието количество в тялото намалява с течение на времето. Доказано е, че след 40 години синтезът му е доста по-малък в сравнение с този на 20-30. Вследствие на това се появяват болки в ставите, мускулите, отпусната кожа и бръчки.

Колкото повече колаген има в кожата (в най-средния ѝ слой), толкова по-лесно се образуват нови клетки. Протеинът помага за образуването на фиброзна мрежа, която благоприятства подмяната на мъртвите клетки.

Колагенът е резорбируем – може да се усвои от организма. Затова въпросните лепенки, напоени с него, са подходящо средство за увеличаване на количеството му в кожата около очите. Стига да са качествени, те съдържат аминокиселини, които регенерират кожата.

Още за полезните свойства колагеновите лепенки, четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase