Снимка: Facebook/ Mariela Nordell

Продукти:

1 авокадо

лимонов сок

сол, бял пипер на вкус

червена чушка

1 твърдо сварено яйце

1-2 с.л. крема сирене

няколко скариди

див лук и червен хайвер за украса

Приготвяне:

Разрежете авокадото на две, издълбайте средата, като запазите „черупката“. Намачкайте месестата част, овкусете с лимонов сок, сол, смлян бял пипер. Бланширайте скаридите, като след това е необходимо и да ги обелите.

В купа комбинирайте ситно нарязаните чушка, яйце, копър, крема сирене и скаридите (тях нарежете на средно големи парчета). 

Разбъркайте всичко и напълнете „черупките“ на авокадото със салатата. Украсете с 1-2 стръкчета див лук и малко червен хайвер.

Още звездни рецепти вижте в специалната готварска рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase