Снимка: pixabay

Продукти:

5 яйца
200 г спанак
200 г гъби
50 г масло
1 чушка
½ глава лук
Сол
Черен пипер
Пресен магданоз
 
Приготвяне:
 
Нарежете гъбите на полумесеци, лука на ситно, чушките на жулиени. Измийте и изчистете спанака от дръжките. Загрейте маслото в тиган. Задушете гъбите в него. Овкусете ги с подправките. Извадете гъбите от тигана. Добавете още малко масло и в него запържете спанака, чушката и лука като разбърквате непрекъснато.
 
Разбийте яйцата в купа. Разбъркайте ги. В тигана към спанака и зеленчуците добавете гъбите. Залейте всичко с разбитите яйца и оставете да се готви за няколко минути на слаб огън, докато се стегнат яйцата.
 
Внимателно обърнете омлета, така че да не залепне. Гответе за още няколко минути.
 
Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase