Снимка: pixabay

Продукти:

500 г пилешко
2 чушки
1 домат
2 моркова
1 глава лук
1 супена лъжица доматено пюре
1 картоф
2 кубчета пилешки бульон
2 жълтъка
2 супени лъжици кисело мляко
1 щипка магданоз
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
2 шепи фиде
50 мл олио
 
Приготвяне:
 
Нарежете зеленчуците на ситно като за супа. Сложете пилешкото, предварително нарязано на едри късове, да се вари в дълбока тенджера с вода малко над средата на тенджерата. Във водата добавете кубчетата бульон, за да се разтворят добре. Отделно в тиган със сгорещеното олио запържете лука, морковите и чушките. Разбъркайте. Добавете картофа, нарязан на кубчета към супата. След това добавете и запържените зеленчуци. Разбъркайте добре супата за няколко минути. Добавете и фидето, за да се свари за около 7-8 минути в супата. Прибавете нарязания домат и доматеното пюре малко преди супата да е станала готова, за да не станат на каша. В малка купичка смесете застройката – жълтъците и киселото мляко. Добавете на бавна струя сместа като разбърквате непрекъснато. Подправете с подправките и свалете от котлона.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase