Снимка: Youtube

Продукти:

2 чаши ориз
3 супени лъжици олио
1 глава лук
1 пакет замразени зеленчуци
2 скилидки чесън
1 чаша течна готварска сметана
2 супени лъжици балсамов оцет
3-4 щипки зелен кориандър
4 супени лъжици соев сос
1 щипка сол
1 щипка куркума
 
Приготвяне:
 
Сварете ориза в съотношение 2:1 в подсолена вода, докато набъбне, но не го преварявайте. Отцедете го и го сложете в голям дълбок тиган, в който предварително сте загрели 2 супени лъжици олио. Запържете ориза в него и разбърквайте. Извадете го. Добавете още една супена лъжица олио и в него запържете ситно нарязаните лук и чесън. Добавете и замразените зеленчуци. Разбърквайте ги в продължение на няколко минути, докато омекнат. Към тях добавете скаридите. Разбъркайте за още няколко минути. Върнете ориза в тигана. Залейте със сметаната, соевия сос и балсамовия оцет. Прибавете и куркумата и отново разбъркайте. Преди да сервирате поръсете със ситно нарязания кориандър.
* Рецептата може да се изпълни по желание и без зеленчуците.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase