Снимка: Facebook

Загасяването на горящ електромобил се оказа в пъти по-трудно от това на стандартен модел с двигател с вътрешно горене. Доказателство за това е инцидент, разиграл се на шосе в Австрия.

По време на пътуване 19-годишно момиче губи управление над своята Tesla Model S и се блъска в мантинелата. Електрическият седан пламва като факла за секунди, но шофьорката успява да излезе сама от машината, без да е пострадала.

На пристигналите на мястото на инцидента пожарни екипи им се налага да положат огромни усилия, за да загасят горящата кола. За справяне с огъня са нужни 35 служители и повече от 11 тона вода, които в крайна сметка потушават пламъците. Остатъците от електромобила са преместени са специален паркинг, където той ще бъде наблюдаван в продължение на две денонощия от пожарникари, тъй като има опасност от ново възпламеняване.

Ако пламне: Какво може да загаси Tesla Model S?

Още при закупуване на елекромобил на марката от Tesla предупреждават клиентите, че литиево-йонните акумулатори изпускат "силно токсични пари" и при пожар трябва да бъде използвано колкото се може по-голяма количество вода.

Повече подобни новини четете в Automedia

Brand eines Elektrofahrzeuges nach Unfall

+++ Brand eines Elektrofahrzeuges auf der S16 (Arlbergschnellstraße vor Pianner Tunnel) +++

Публикувахте от Feuerwehr der Stadt Landeck в 17 октомври 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase