Снимка: Reuters

Кримските българи канят един от фаворитите на "Евровизия 2017" Кристиан Костов отново да посети Кримския полуостров и да участва в Международния фестивал на българската култура "Български срещи", съобщи за РИА Новости шефът на кримската национално-културна автономия на българите Иван Абажер.

Още по темата

Младият изпълнител вече стана най-скандалният артист на тазгодишната "Евровизия", пише руската агенция. Той се оказа в центъра на вниманието на украинските медии, след като в интернет беше публикувано видео с негова изява в Крим през лятото на 2014 г.

Украинските власти обаче заявиха, че при Кристиан Костов няма основания за забрана за влизане в страната както в случая с руската певица Юлия Самойлова, тъй като в момента на пътуването си в Крим той е бил непълнолетен.

Освен това по онова време в Украйна все още не е бил в сила законът за отговорност за посещение на Крим без съгласието на Киев.

"Каним Кристиан Костов отново да посети Крим и да участва в нашия вече седми поред фестивал "Български срещи", който тази година ще се проведе на три места: Керч, Феодосия и Фанагория в Краснодарския край", каза Абажер.

"Готови сме официално да изпратим покана на Кристиан Костов и ще се радваме да го видим на кримска земя", заяви още Абажер.

Той изрази съжаление, че младият и талантлив изпълнител се оказа въвлечен в политически дрязги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase