Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

"Добър 4" е оценката, която лидерът на БСП Корнелия Нинова даде на служебното правителство на Огнян Герджиков.

Още по темата
"Не изнесоха истината за завареното положение в държавата. Вероятно приеха, че това щеше да бъде прието като реваншизъм", обясни оценката си тя в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

Според Нинова най-лошата страна на политиката е лицемерието и в личен план тя е страдала много от това. Лидерът на БСП призна, че е леко натъжена от факта, че социалистите са втора политическа сила.

"Този парламент и това мнозинство няма да изкара 4 годишен мандат. Много хора ще останат недоволни заради отстъпването от много политики. Прекалено много компромиси за партии и личности, които вчера бяха нетърпими една към друга", заяви Нинова.

Според нея 122 депутати мнозинство не са стабилност. "Те ще имат сериозна опозиция в наше лице. Очакват ни напрегнати месеци", прогнозира лидерът на "столетницата".

Нинова изрази съжаление за изказването си, че демокрацията ни е отнела много, както и за думите на своя съпартиец Крум Зарков, който си направи неуместна шега с репресираните от комунизма. "Той ми се извини веднага след участието ни, осъзнал какво е направи", добави тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase