Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Бъдещият кабинет "Борисов 3" ще има същата структура като предходния кабинет с премиер Бойко Борисов. В него ще има 17 министерства и министри, както и четирима вицепремиери, колкото и в кабинета "Борисов 2", съобщи един от лидерите на Обединените патриоти Красимир Каракачанов пред Канал 3.

Още по темата
Той посочи, че в новия МС няма да има нови министерства.

По думите на лидера на ВМРО няма нищо персонално коментирано все още, като е ясно единствено името на премиера. Каракачанов обаче не отрече, че е доста вероятно с Валери Симеонов да влязат в правителството.

На въпрос колко министерства искат патриотите, лидерът на ВМРО посочи, че няма конкретни разговори за този въпрос, но уточни, че "Обединените патриоти могат и трябва да имат повече от 4 министерства".

По отношение на перспективата да стане министър на отбраната и как от НАТО биха приели националист на този пост, Каракачанов отговори, че не НАТО е гласувал на изборите и не избираме правителство на НАТО, а на Република България, която е суверенна държава.

Лидерът на ВМРО обяви, че не вижда проблем човек с неговите убеждения да бъде министър на отбраната. Според него единственият проблем в момента е, че все още не е ясно кой ще е министър на отбраната.

По думите на Каракачанов, ако бъдещият кабинет върши добре своята работа, няма причина той да не изкара пълния си 4-годишен мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase