Общ преглед

Разположен на брега на Тасманово море, изцяло обърнат към водата и в синхрон с природата Сидни е смайващ сетивата град. Заливите му крият прекрасни плажове, паркове и архитектурни шедьоври. Хората са свободни, естествени, спортуващи и забавляващи се по един магнетично увличащ начин.

В днешния "Без будилник" Доника Ризова ще ни разведе из Сидни. Понякога снимките, макар и направени през телефон, могат да "струват" повече и от хиляда думи.

Обичайна гледка са кината на открито, излегналите се на тревата цели компании, скачащите във фонтани и всевъзможни водни атракции деца, танцуващи на улицата младежи и спортуващите в алеите на парковете хора на всяка възраст и с всевъзможни странни прически, шарени и удобни дрехи, но и с неизменната ведра усмивка.

Сидни е удобен като мека ръкавица, дава простор на сетивата ти, хоризонти на мечтите ти. Учи те да се вглеждаш в простите неща и да ги цениш.

Примерите са буквало навсякъде - група деца в парка, които изучават дивата природа с учителя си, доброволците в зоологическата градина, които ти разказват за глобалната заплаха от затоплянето, надписите в обществените пространства: "Ако искате да работите в градината сте добре дошли в сряда и събота. Имаме инструменти и инструкции…"

Всичко изглежда чисто и подредено, измислено така че да е приятно за хората, в синхрон с природата, съобразено с детайлите, обърнато към историята, но и супер модерно и артистично.

Доника Ризова, автор и водещ на предаването
Медиите ON AIR по национална телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар