Снимка: Анатолий Попов

 Продукти:

800 г тиква
1 пакет готови кори
200 г кафява захар
100 мл олио
150 г орехи
100 г стафиди
 
Приготвяне:
 
Обелете и настържете тиквата на едро ренде. Задушете я в малко мазнина и захар, докато омекне и водата се изпари. След това намажете тавата за печене с мазнина и сложете 2 кори. Капнете няколко капки мазнина и поръсете с тиквата, захарта, орехите и стафидите. Сложете две кори и направете същото, докато ви свършат съставките. Нарежете баницата на ромбоиди и я изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато е готова я извадете от фурната, напръскайте с малко вода и задушете с кърпа. Преди да сервирате, по желание поръсете с пудра захар.
Още рецепти от "Хватките" на Толик вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase