Снимка: Youtube

Продукти:

500 г кайма смес
2 глави лук
1 яйце
1 пакет кори за баница
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка магданоз
1 щипка чубрица
50 мл олио
 
Приготвяне:
 
Омесете каймата с подправките и яйцето. Нарежете лука на много ситно. Прибавете и него към каймата и омесете наново. По желание можете да запържите плънката, а можете да я оставите и сурова. Разстелете корите. Намажете всяка кора с малко олио преди да поставите 1-2 лъжици от плънката. Завивате всяка подготвена кора и подреждате в намазнена тава. Печете в загрята на 200 градуса фурна.
 
* Забележка: Можете да оформите баницата както в кръгла форма, така и на прави банички или кравайчета.
Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase