Източник: Reuters
Шимпанзетата и миещите мечки имат кост в пениса си, но не и човекът. Това е любопитен въпрос, чийто отговор вълнува мнозина, но британски учени смятат, че са достигнали съвсем близо до него. 
 
Специалистите поясняват, че костта на пениса помага на мъжките индивиди да поддържат чифтосването за по-дълго. Това им гарантира, че те ще бъдат бащи на бъдещото поколение, а не някой след тях. 
 
Хората сме склонни да бъдем моногамни и не се притесняваме толкова за това, че някой друг ще бъде с партньора ни, затова няма и нужда от кост в пениса, поясняват изследователите. 
 
Въпросът, който изследователският екип се опитва да изясни, е, точно кога и защо пенисната кост еволюира. Установява се, че за първи път това се случва преди 145 млн. години и отново преди около 95 млн. години. Не всеки бозайник има пенисна кост, като наличието ѝ не зависи дори и сред тясно свързани видове. 
 
Шимпанзетата и човекоподобните маймуни – най-близките роднини на хората, имат кост в пениса, но не и хората. Според изследователите това може да има общо със състезаването между мъжките видове.
 
Повече по темата можете да научите в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase