Снимка: Reuters, архив

Почитателите на Porsche Cayenne ще могат да се сдобият с кросоувъра на много изгодна цена в Северна Америка - стига да са склонни да заложат на дизел. В щатската дилърска мрежа на компанията има близо 1500 автомобила, чиято продажба бе блокирана след разгарянето на Дизелгейт миналата година.

Сега Porsche изчаква само окончателното одборение за предложената от VW схема за коригиране на измамния софтуер, за да ги пусне отново в продажба. Американският регулатор вече прие схемата, остава тя да бъде потвърдена и от съда.

Шефът на местното поделение на Porsche Клаус Целмер обяви, че залежалите автомобили, които са производство от 2014 нататък, ще бъдат продадени като упротребявани, макар огромната част от тях да не са навъртели и 100 километра. Според запознати отстъпката в цената ще варира от 20 до почти 50% за някои определени модификации.

Дизеловите Cayenne биха се продали доста по-лесно в Европа, но по определени причини компанията не може да ги реекспортира към Стария континент. Процедурата обаче е отворена за частни купувачи.

По изчисления на Automedia отпреди няколко години транспортът на автомобил от произволна точка в САЩ до пристанище Варна струва не повече от 5000 долара с включени застраховки (но без мита). Днес заради острата криза в сектора на контейнерните превози можете да получите дори по-изгодна цена.  

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase