Снимка: Анатолий Попов

Продукти:

2 стръка праз
3 супени лъжици брашно
няколко стръкчета магданоз
червен пипер и сол на вкус
вода или чорба от кисело зеле
олио
 
Приготвяне:
 
Загрейте добре мазнината и запържете в нея брашното и червения пипер. Добавете нарязания на кръгчета праз, магданоз, сол и черен пипер. След като празът поомекне, постепенно добавете водата до получаването на каша и доварете. Сервирайте с хрупкав хляб.
 
Хватки:
  • Може да използвате чорба от кисело зеле, но в такъв случай не слагайте сол.
Още рецепти от рубриката "РъкоХВАТКИ" с Толик вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase