Източник: Reuters
Wi-Fi интернетът се превръна в неизменна част от живота ни, за добро или за лошо. Малко останаха хората, които нямат рутер вкъщи или смартфон, чрез който са в непрекъсната интернет връзка.
 
Доколко безопасни са обаче новите технологии за здравето ни. През последните години особено много се говори за вредата от мобилните телефони и за това причиняват ли рак. 
 
Учените и досега продължават с изследванията, за да стигнат до консенсус за това колко опасни за всеки един от нас са модерните "джаджи". 
 
С развитието на съвременните технологии, експертите все по-често си задават въпроса дали всичко това е безопасно или крие рискове, за които може дори да не подозираме. Именно тези съмнения карат учени и изследователи да работят много в търсене на отговорите. 
 
Към момента резултатите от десетките проучвания по темата са противоречиви. Според някои е изключено да се прави връзка между използването на мобилни телефони например и развитието на мозъчни тумори. 
 
Група американски учени обаче е на различно мнение. Изследователи от няколко университета в САЩ смятат, че мобилните устройства и wi-fi имат негативно влияние върху здравословното състояние на човека. По-конкретно, те нарушават обменните процеси в организма и предизвикват развитието на ракови клетки при здрав човек.
 
Повече информация и видео за технологиите и здравето можете да намерите в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase