Снимка: личен архив

Продукти:

1 малка тиквичка
1 ч.ч. кафява захар
1 с.л. какао
1 бакпулвер
2 с.л. олио
1 ½ ч.ч. брашно
100 г млечен шоколад
100 г цели лешници
кокосови стърготини
 
Приготвяне:
 
Обелете и настържета тиквичката на едрото ренде. Добавете захарта, заедно с олиoто, какаото, брашното и бакпулвера. Разбъркайте цялата смес и добавете натрошения шоколад и лешниците. Разбъркайте отново добре цялата смес и я изсипете в намаслена форма за печене. Изпечете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като е готов го оставете да изстине и поръсете с кокосови стърготини. 
 
Хватки:#!
  • Mоже към сместа да добавете парченца портокалови корички.
  • Aко не обичате кокосови стърготини, използвайте пудра захар.
  • За декорация използвайте коктейлни череши.
  • Вместо олио може да използвате разтопено масло.
Още рецепти от рубриката "РъкоХВАТКИ" с Толик вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase