Снимка: Instagram

„Когато тялото ви е дехидратирано, мускулите нямат достатъчно сила, издръжливост и баланс, който ви е необходим за качествена тренировка“. Казва д-р Анджела Онсгард, експерт по хранене в спа центъра Miraval Resort & Spa в Аризона.

Много е важно какво слагате в тялото си преди спорт и не всяка течност е добро решение. Хубаво е да пиете 500 мл вода два часа преди тренировка, 200 мл по време на загрявка и по още 200 мл на всеки 10-20 минути по време на физическата ви активност, в зависимост от това колко се потите.

Наблегнете на водата, а не на други течности, тъй като те може по-скоро да попречат на правилното функциониране на мускулите по време на тренировката и да минимализират ефекта от нея.

1. Млечни шейкове и други коктейли, съдържащи мляко
Запазете млечните напитки за след тренировка. Млякото съдържа протеини, въглехидрати и мазнини, които се храносмилат по-трудно. По-добре разтворете протеина си във вода, тъй като ще се усвои по-лесно и бързо от организма.

2. Плодови сокове и шейкове
„Повечето от тези напитки са заредени със захарен сироп, който забавя метаболизма и води до напълняване“, твърди Онсгард. Ако жадувате за нещо плодово, по-добре овкусете малко вода с резенчета лимон или друг плод.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase