Снимка: Youtube

 Продукти:

1 и 1/2 чаши брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/4 чаена лъжичка сода за хляб
1/4 чаена лъжичка сол – по желание
1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах
1 чаена лъжичка канела
1 голямо яйце
1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт
1/4 чаша меласа
1 и 1/2 чаши вода
 
Приготвяне:
 
В купа смесете всички сухи съставки и ги разбъркайте добре. В отделна купа разбийте яйцето и след това постепенно добавете меласата и водата. За да не стане тестото на бучки, добавяйте към течните съставки поетапно от сухите. Загрейте тиган и поставете малко парче масло в него.
 
С помощта на супена лъжица оформете малки пухкави палачинки. Сервирайте с мед, сметана, сладолед или друга гарнитура по ваш избор.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase