Снимка: Youtube

 Продукти:

4-5 малки тиквички
2 супени лъжици зехтин
сокът на един лимон
сол и черен пипер на вкус
2 стрити скилидки чесън
3/4 чаша ситно настърган пармезан
 
Приготвяне:
 
Нарежете тиквичките на дълги парчета, като избягвате семките. В купичка смесете зехтина с лимона, стрития чесън, солта, черния пипер. Сложете тиквичките в тавичка, в която предварително сте поставили фолио за печене.
 
С помощта на готварска четка ги намажете със сместа обилно, след което ги поръсете с настъргания пармезан. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност (около 12-15 минути).

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase